Szabadtéri esküvő tippek

Templomi esküvő – esküvőszervező szemmel
február 16, 2017

A kültéri esküvők egyre népszerűbbek, a legtöbb menyasszony már eleve innen inspirálódik. Esküvőszervezőként viszont azt tanácsolom, hogy gondoljuk át: ha csak a természetben készített esküvői képek miatt szeretnéd, akkor menjünk el a fotóssal bárhova, ahol lélegzetelállító képek készülnek, de magát az esküvőt, a vendégeket, a násznépet, a vacsorát egy frekventáltabb helyen tartsuk meg.


 

A szabadtéri esküvő romantikus

Kreatív szárnyalást, szabadságot biztosít minden ötlethez, így esküvőszervező szemmel ideális választás. Az esküvő napját változatossá teszi, hiszen a polgári esküvő, vagy a templomi szertartás úgyis zárt helyen van. Májustól októberig a külső helyszín hatalmas és különleges élmény, teli jó benyomásokkal, nagyvonalú gesztusokkal az intim, érzelmes, pillanatok mellett is.

Milyen a tökéletes szabadtéri esküvő helyszíne?

A szabadtéri, külső esküvő helyszínek fontos jellemzője az, hogy autóval jól megközelíthető legyen, illetve a vendéglátás és a catering szervezése is könnyedén megoldható legyen. A szabadtéri esküvő csodálatos élmény, egyedi ünnep, mely rengeteg helyet hagy az egyéni elképzeléseknek, az ifjú pár és az esküvőszervező kreativitásának.

Minden mellette szól, de egy valami nem: ez pedig az időjárás szeszélyeinek való kitettség. Így tehát, ha ideális természetközeli, szabadtéri esküvőhelyszínt keresünk, akkor a következőkre érdemes figyelni, hogy ne stresszeljünk feleslegesen.

Csak olyan helyszínt érdemes választani, ahol egyszerre adottak a kültéri és a beltéri esküvő megtartásának lehetőségei. Mivel hónapokkal előbb kezdjük szervezni, soha nem lehetünk biztosak abban, hogy aznap mennyire lesz hozzánk kegyes a természet.

Szabadtéren az időjárás nagy tényező

Ideális egy olyan szálloda, kastély, vagy étterem, melynek nagy kertje, parkja van, esetleg terasza, de mindenképpen van olyan beltéri része, különterme, aulája, ahol akár egy viharban, esőben, vagy hirtelen lehűlésben is kellemesen érzi magát mindenki. Emlékszem én olyan júniusi szombatra, amikor alig 10 fok volt pár éve... De pont az ellenkezője is igaz, ha épp +40 Celsius fok lesz, akkor lehet, hogy a teraszhűtőkkel, ventillátorokkal együtt is jobb, ha egy klimatizált beltéri termet részesítünk előnyben.

 

Szabadtéri esküvő gyerekekkel

Ha szabadtéri esküvőt szeretnél, akkor érdemes előre tisztázni a meghívottak létszámát, életkorát, illetve azt, hogy kell-e külön gyerekfoglalkoztató. Ezt a figyelmességet egyébként mindig szoktam javasolni, illetve már amikor meghívjuk az embereket, akkor mondjuk el, hogy hozzák el a gyerekeket is. Így többen leszünk és mindenki nyugodtabban szórakozik.

A szabadtéri esküvő lehet esti gyertyafényes, vagy fáklyás szertartás is.

Egy külső helyszínen nagyon romantikus, ha már sötétedéskor, gyertyák, vagy égő fáklyák, kerti lámpások között vonul be a pár. Felejthetetlen látvány lesz az általánosan megszokott nappali fények helyett. Praktikusan ez azt is jelentheti, hogy egy szerény, akár kéttanús polgári házasságkötés után a szabadtéri helyszínen külön felkért ceremóniamesterrel tartják meg a nagyszabású esküvőt, lakodalmat. A dekoráció szinte bármi lehet az egyedi világítástól kezdve a virágok, lufik, sátrak, pavilonok összhangjáig. Szabadtérre meghívható akár egy kedvenc hazai énekesünk, vagy zenekarunk is, így nagyobb buli is kerekedhet belőle.

Szabadtéri álomesküvő - amire vágytál

A szabadtéri esküvői ünnepség nagy rutint és találékonyságot követel meg az esküvőszervezőtől - hiszen ilyenkor van szinte a legnagyobb mozgástere, ilyenkor alkothatunk nagyot de ilyenkor jöhet a legtöbb nem várt baki is. Szerencsére ez utóbbi jó szervezéssel lélekjelenléttel és precizitással kiküszöbölhető. Az esküvőszervező azért áll mögöttetek, hogy minden aggódást, idegeskedést levegyen a vállatokról és élvezhessétek a nagy nap minden pillanatát.

Profi esküvőszervezés bárhol

Mi mindig kipróbált, gyönyörű és alkalmazkodó szabadtéri esküvői helyszíneket kínálunk, ahol megvalósítható minden különlegesség, de a catering, az ételek és italok is. A kastélyos esküvők specialistája, Anita ebben nagyon profi!

Ha szabadtéri esküvőt szeretnél, akkor érdemes előre tisztázni a meghívottak létszámát, életkorát, illetve azt, hogy kell-e külön gyerekfoglalkoztató.